Szukaj przepisów

piątek, 21 lutego 2014

Risotto ai frutti di mare freschi Magdy Gessler

Składniki:
  • ryż do risotto 1 szklanka
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula 0,5 małej
  • oliwa 5 łyżek
  • białe wino 50 ml
  • bulion rybny ok. 1 szklanki
  • owoce morza 100 g
  • masło 1/3 kostki
Rozgrzać oliwę w rondlu, dodać posiekany czosnek i cebulę. Zeszklić. Dodać ryż. Smażyć chwilę, aż ryż stanie się szklisty. Podlewać bulionem i winem, dodając płyn małymi porcjami aż ryż będzie miękki (ok 20 minut). Dodać owoce morza, najlepiej świeże – krewetki, mule, mięso z muli, macki ośmiornicy, kalmary. Gotować kilka minut. Zdjąć z ognia dodać masło, zamieszać.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...