Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Pstrąg po baskijsku Magdy Gessler

Składniki:
  • pstrągi 4
  • mąka do panierowania
  • natka pietruszki 2 pęczki
  • cytryna 1
  • ocet winny z białego wina 4 łyżki
  • papryczki chili 4
  • sól i pieprz do smaku
Pstrągi umyć, wytrzeć. Wnętrza natrzeć octem, do każdego włożyć ćwierć pęczka pietruszki. Pstrągi spanierować w mące i usmażyć na oliwie na chrupko. Wyjąć ryby, do oliwy dodać chili, 2 łyżki octu i posiekany pęczek natki. Włożyć pstrągi pogotować chwilę w tym ostrym sosie.

1 komentarz:

  1. Szczerze powiedziawszy nigdy nie miałam okazji przygotowywać pstrąga, natomiast tym przepisem mnie przekonaliście :) Będę próbować na pewno i dam znać jak wyszedł :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...