Szukaj przepisów

piątek, 21 lutego 2014

Pierś kurczęcia marynowana w jogurcie, szałwii i tymianku Magdy Gessler

Składniki:
  • piersi z kurczaka 2
  • gęsty jogurt naturalny 300 ml
  • świeży tymianek 1 łyżka
  • szałwia 1 łyżka
  • sól i pieprz
Wymieszać połowę jogurtu z połową ziół i ¼ łyżeczki soli. Umyć i osuszyć piersi kurczaka. Włożyć je do jogurtowej marynaty i marynować przez noc w lodówce. Wyjąć kurczaka z marynaty, zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 C. Wymieszać resztę jogurtu z resztą ziół, przyprawić sos solą i pieprzem. Pokroić kurczaka w plastry. Podawać z sosem na zimno.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...