Szukaj przepisów

wtorek, 25 lutego 2014

Krem z selera z łososiem Magdy Gessler

Składniki:
  • duży seler 1
  • duże ziemniaki 2
  • wywar warzywny 1000 ml
  • filet z surowego łososia bez skóry 300 g
  • cytryna 1,5
  • śmietanka kremówka 30% 200 ml
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • rozmaryn
  • oregano
  • cytryna 1,5
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do zimnego wywaru i gotować aż będą zupełnie miękkie. Zmiksować z sokiem z połówki cytryny, sola i pieprzem. Ryby ugotować na parze (ok 15 minut). Do zupy dodać śmietankę. Drugą cytrynę odfiletować i pokroić na malutkie kawałeczki. Podawać zupę z kawałkiem ryby i cząstkami cytryny, posypaną ziołami.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...