Szukaj przepisów

czwartek, 20 lutego 2014

Guacamole na cykorii Magdy Gessler

Składniki:
  • cykorie 5
  • awokado 4
  • pomidory 2
  • słodka biała cebula 1
  • czosnek 1 ząbek
  • sok z 2 cytryn
  • sok z 1 limonki
  • tabasco 1 łyżeczka
  • mielony kumin szczypta

Rozgnieść widelcem (nie miksować!) 4 awokado, pokroić w kostkę 2 dojrzałe pomidory, posiekać jedną słodką, białą cebulę i rozgnieść ząbek czosnku. Wymieszać i doprawić sokiem z dwóch cytryn i limonki, łyżeczką Tabasco i hojną szczyptą mielonego kuminu. Tak powstałe guacamole nakładać na chrupiące łódeczki cykorii.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...