Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 lutego 2014

Grzanki z pomidorami i czosnkiem Magdy Gessler

Składniki:
  • bagietka 9 kromek
  • pomidory 3
  • czosnek 3 ząbki
  • oliwa
  • bazylia pół łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
Pomidory obrać, pokroić w kostkę, (te z puszki osączyć na sicie). Czosnek obrać pokroić w drobne kawałki. Pomidory wymieszać z czosnkiem i bazylią. Doprawić oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Kromki bagietki opiec. Na wierzchu ułożyć pomidory. Jeśli chcemy podawać na ciepło, wstawić na chwilę do piekarnika włączonego na grill. Udekorować listkami świeżej bazylii. Uwaga: zamiast suszonej bazylii, do pomidorów można dodać posiekane listki świeżej bazylii.

Czas 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...