Szukaj przepisów

środa, 26 lutego 2014

Grochówka Magdy Gessler

Składniki:
  • wywar warzywny 1000 ml
  • połówki łuskanego grochu 200 g
  • cebula 1
  • wędzony boczek bez skórki 150 g
  • marchewka 1
  • pietruszka 1
  • seler kawałek
  • ziemniaki 4
  • listek laurowy 1
  • koperek lub majeranek
Groch opłukać. Cebulę i boczek pokroić w kostkę. W wywarze gotować starte na tarce warzywa (oprócz ziemniaków) i groch aż część ziaren zacznie się rozpadać. Dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Na patelni podsmażyć boczek, dodać cebulę i zeszklić. Dodać do zupy razem z listkiem laurowym. Gotować jeszcze chwilę. Dodać posiekany koperek lub majeranek.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...