Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Gąski prosto z lasu

Składniki:
  • gąski
  • pieprz, sól
Grzyby są smaczne, aromatyczne, a jako że występują raz w roku, to żal ich nie wrzucić na ząb. Musimy jednak przyznać, że repertuar potraw grzybowych jest dość ograniczony. Na maśle, w śmietanie, w sosie, co jeszcze? Gąski można sporządzić tak, jak każde inne grzyby. My spróbujemy jednak czegoś niestandardowego.
Jak dotąd po udanym grzybobraniu proponowaliśmy zrobić coś na szybko, w sam raz na większe śniadanie. Tym razem śniadanie będzie małe, ale za to jakie! Wystarczy, że w lesie, w dozwolonym miejscu rzecz jasna, rozpalimy ognisko, zastrugamy patyki i oczyszczone gąski opieczemy bezpośrednio nad ogniem. Dobrze będzie na to grzybobranie wybrać się z odrobiną soli i pieprzu…

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...