Szukaj przepisów

niedziela, 23 lutego 2014

Delicje z kaczki w calvadosie Magdy Gessler

Składniki:
  • pierś kaczki 1
  • kacze żołądki 2
  • kacze wątróbki 2
  • jabłka (szara reneta) 1
  • cebula 1
  • melon 2 kawałki
  • orzechy piniowe lub prażone laskowe 1 łyżka
  • wódka calvados 2 łyżki
  • arbuz kilka plastrów
  • czosnek 1 ząbek
  • cukier i sól
Na wolnym ogniu, powoli usmażyć pierś kaczki, tak aby wytopił się tłuszcz. Pokroić żołądki w drobne paski, usmażyć. Pokroić wątróbki w grubą kostkę, również usmażyć i odłożyć. Następnie na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę z odrobiną czosnku. Dodać jabłko i melona. Połączyć z mięsem i doprawić calvadosem, solą i cukrem. Odparować. Podawać na plastrach arbuza.

Czas 1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...