Szukaj przepisów

wtorek, 14 maja 2013

Sałatka żydowska

Składniki:
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 5-6 ogórków kiszonych
• 6 średnich ugotowanych ziemniaków
• ½ cebuli
• ½ pęczka szczypiorku (białe cebulki z zieloną częścią)
• majonez
• sól, pieprz świeżo zmielony

Sposób przygotowania:
1. Ugotowane i obrane jajka pokroić w kosteczkę.
2. Szczypiorek i cebulkę posiekać drobniutko.
3. Ogórki pokroić w kostkę. Odsączyć na sicie.
4. Ziemniaki (wcześniej ugotowane i ostudzone) pokroić w kostkę.
5. Składniki wymieszać w miseczce.
6. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
7. Dodać majonez, wymieszać.
8. Podawać od razu, można też przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...