Szukaj przepisów

środa, 29 maja 2013

Masło ziołowo-serowe

Składniki:
  • 150 g masła
  • 1 serek camembert
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 mała cebulka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3-4 liście szpinaku
  • łyżeczka usiekanych lisków bazylii
  • kromka suchego pumpernikla
  • sól, pieprz, mielona papryka
Przygotowanie:
Zmiksować masło z usiekana cebula, szpinakiem, bazylią i sokiem z cytryny, dodać roztarty z solą czosnek, pieprz i pokrojony camembert, zmiksować na gładką masę, ułożyć w salaterce, schłodzić, posypać startym na tarce pumperniklem. Podawać do kanapek lub toczyć z pasty kulki, posypać pumperniklem i przygotować z nich szaszłyczki, nadziewając je na szpadki z kawałkami korniszonów, marynowanych grzybków i marynowanej papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...