Szukaj przepisów

czwartek, 11 października 2012

Truflowa jajecznica w skorupce



Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  •  6 jajek od kur z wolnego wybiegu
  •  odrobina śmietany kremówki
  •  sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  •  odrobina masła
  •  czarna trufla, starta


Przygotowanie:
 Ostrożnie zetnij czubki jajek ostrym nożem. Wlej jajka do miski. Opłucz puste skorupki gorącą wodą i odłóż. Dodaj śmietanę do jajek i zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni. Dodaj jajka i smaż, nieustannie mieszając, aż osiągniesz pożądaną konsystencję. Delikatnie umieść jajecznicę w pustych skorupkach. Przed podaniem dodaj startą truflę i nakryj odciętym fragmentem skorupki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...