Szukaj przepisów

sobota, 6 października 2012

Kiełbaski z musztardą

liczba osób: 2

Składniki:
  • oliwa
  • 2 cebule, obrane i pokrojone na plasterki
  • 2 duże garście makaronu – np. muszelki
  • 4-6 dobrych surowych wieprzowych kiełbasek
  • garstka natki pietruszki o płaskich liściach, posiekanej i trochę do podania
  • łyżka gładkiej musztardy, np. diżońskiej
  • łyżka musztardy ziarnistej
  • około 100 ml śmietany kremówki
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Wlej oliwę na dużą rozgrzaną patelnię i uduś cebulę, aż będzie bardzo miękka i słodka. Żeby się za bardzo nie zrumieniła i nie była chrupiąca, przykryj patelnię pokrywką na 8-10 minut. W tym samym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy cebulka będzie usmażona, obierz kiełbaski ze skórki, podziel na porządne kęsy, włóż na patelnię i smaż kilka minut. Dodaj natkę i obydwa rodzaje musztardy. Wmieszaj śmietanę, sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Odsącz makaron i przełóż na patelnię z kiełbaskami. Przemieszaj i od razu podaj z posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...