Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Zupa z papryki II

Składniki:
  • 200 g papryki czerwonej
  • 200 g papryki żółtej
  • 300 g pomidorów
  • 100 g cebuli
  • 100 g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 l wywaru z warzyw lub wywaru ze Złotego rosołu WINIARY
  • sól

Warzywa umyj. Cebulę drobno posiekaj, czosnek obierz i dokładnie rozetrzyj z solą. Pomidory sparz i obierz ze skórki, po czym pokrój na kawałki. Papryki oczyść z nasion, pokrój na paski. Teraz cebulę razem z czosnkiem podsmaż na łyżce masła.

Całość włóż do garnka i zalej gorącym wywarem z warzyw. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...