- 50 dag polędwicy wieprzowej
- 50 dag pomidorów
- 50 dag marchewki
- 50 dag ziemniaków
- 10 dag kiełbasy
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 szklanki Bulionu bekonowego WINIARY (instant)
- 3 łyżki oliwy
- 3 listki laurowe
- sól
- biały pieprz
Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę. Marchewkę i ziemniaki obierz i opłucz. Pomidory natnij na krzyż, sparz, a następnie delikatnie zdejmij z nich skórkę. Potem podziel na ćwiartki i usuń nasiona. Ziemniaki i pomidory pokrój w kostkę, a marchewkę w cienkie plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
Teraz rozgrzej olej w rondlu (powinien być bardzo gorący) i podsmaż na nim mięso na złocisty kolor. Zdejmij mięso z patelni, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu podsmaż przygotowane warzywa, a następnie podlej je bulionem.
Na koniec dodaj mięso i listki laurowe, a całość gotuj 30 minut na średnim ogniu. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Na koniec wszystko ponownie przypraw solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz