Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Zupa „dwa w jednym”

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag polędwicy wieprzowej
  • 50 dag pomidorów
  • 50 dag marchewki
  • 50 dag ziemniaków
  • 10 dag kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 szklanki Bulionu bekonowego WINIARY (instant)
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 listki laurowe
  • sól
  • biały pieprz

Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę. Marchewkę i ziemniaki obierz i opłucz. Pomidory natnij na krzyż, sparz, a następnie delikatnie zdejmij z nich skórkę. Potem podziel na ćwiartki i usuń nasiona. Ziemniaki i pomidory pokrój w kostkę, a marchewkę w cienkie plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.

Teraz rozgrzej olej w rondlu (powinien być bardzo gorący) i podsmaż na nim mięso na złocisty kolor. Zdejmij mięso z patelni, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu podsmaż przygotowane warzywa, a następnie podlej je bulionem.

Na koniec dodaj mięso i listki laurowe, a całość gotuj 30 minut na średnim ogniu. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Na koniec wszystko ponownie przypraw solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...