Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Tęczowa sałatka

Składniki:
  • 50 dag kaszy kuskus
  • 2 słoiki majonezu
  • 1 słoik zielonych oliwek bez pestek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 6 pomidorów
  • 6 ogórków kiszonych
  • 2 długie ogórki
  • 2 pęczki szczypiorku
  • sól, pieprz

Świeże warzywa pokrój w kostkę. Kuskus przygotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i pokrojone oliwki oraz świeże warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z majonezem i przybierz posiekanym szczypiorkiem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...