Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Surówka z kalarepki

Składniki na 4 porcje:
  • 2 młode kalarepki z listkami
  • 5-6 rzodkiewek z listkami
  • mały zielony ogórek
  • łyżka posiekanego koperku
  • sok i skórka otarta z połowy cytryny
  • szklanka jogurtu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz, cukier

Dokładnie umyte rzodkiewki pokrój w półplasterki, osusz listki i drobno je posiekaj, a następnie skrop sokiem z cytryny. Obrane kalarepki pokrój w cienkie słupki, natomiast listki posiekaj. Obrany ogórek pokrój w kosteczkę.

Połącz składniki surówki i polej ją jogurtem wymieszanym ze śmietana, solą, pieprzem, cukrem, koperkiem i skórka z cytryny. Na koniec surówkę wystarczy lekko schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...