Składniki na 4 porcje:
3 kg pomidorów
4-5 łyżki oliwy z oliwek
świeża bazylia (ewentualnie suszona)
2 ząbki czosnku sól
pieprz
Z umytych pomidorów wytnij szypułki, natnij pomidory z drugiej strony na krzyż (nie za głęboko) i włóż do wrzątku na 2 minuty - po czym obierz ze skóry. Obrane pomidory pokrój na dowolnej wielkości kawałki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pomidory i mieszając smaż na dużym ogniu przez 10-15 minut. Kiedy pomidory przybiorą płynną masę zmniejsz ogień i smaż sos przez następne 10 minut.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz