Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Sos a la cesarzowa

Składniki na 4 porcje:
  • szklanka Majonezu dekoracyjnego WINIARY
  • 2 małe cebulki dymki
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki cukru
  • 3 pieczarki
  • białko jaja ugotowanego na twardo
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • pół łodygi selera naciowego
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz

Cebulki obierz, pokrój i smaż na maśle posypując cukrem. Później odstaw do wystudzenia. Pieczarki i seler oczyść i razem z białkiem ugotowanego na twardo jaja dość drobno posiekaj.

Wszystkie składniki połącz z majonezem, wcześniej wymieszanym z winem.

Na koniec sos dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj na zimno do mięs i jarzyn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...