Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Śledzie w pomidorach

Składniki:
  • 2 tacki śledzi w oleju
  • 4 cebule
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego 30-proc.
  • 1/2 szklanki oleju
  • 5 liści laurowych
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • pieprz

Śledzie pokrój na paski szerokości 4 cm. Cebulę obierz, umyj, drobno posiekaj i usmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj koncentrat, wymieszaj, a następnie przypraw pieprzem i ostudź. W słoiku ułóż warstwami masę cebulowo-pomidorową i paski śledzia, przesypując pokruszonymi liśćmi laurowymi i zielem angielskim (na wierzchu powinna być masa). Słoik zakręć i wstaw do lodówki na 2–3 dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...