Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Sałatka rybna

Składniki:
  • 50 dag ryb wędzonych (pstrąg, tuńczyk, sardynki)
  • 50 dag ugotowanej fasolki szparagowej
  • 25 dag ostrego żółtego sera
  • 1 cebula
sos:
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Ryby oczyść ze skóry oraz ości, a następnie rozdrobnij. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w słupki zbliżone wielkością do fasolki. Składniki sałatki wymieszaj.

Następnie przygotuj sos – oliwę wymieszaj z sokiem cytrynowym i dopraw solą oraz pieprzem. Sałatkę polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...