- świeża ryba (około 1 kg)
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- łyżeczka nasion sezamu
- po pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i cukru
- szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- po łyżeczce musztardy i octu winnego
- sól
Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.
Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę. Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz