Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Ryba a la gejsza

Składniki:
  • świeża ryba (około 1 kg)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka nasion sezamu
  • po pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i cukru
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • po łyżeczce musztardy i octu winnego
  • sól

Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.

Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę. Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...