Składniki:
- 60 dag piersi indyka
- 30 dag winogron
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki ziaren jałowca
- 2 cebule
- 1 szklanka śmietanki 36-proc.
- 1/2 opakowania sosu do pieczeni
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Jałowiec utłucz w moździerzu lub
posiekaj. Cebulę obierz i drobno pokrój. Jałowiec podsmaż z cebulą na oleju.
Mięso indyka pokrój w kostkę i dodaj do cebuli z jałowcem. Chwilę smaż.
Winogrona przekrój, oczyść z pestek i dodaj do mięsa. Wlej wino i duś 20 minut.
Dodaj śmietankę i sos do pieczeni. Wymieszaj i duś jeszcze 5 minut. Następnie
przypraw solą i pieprzem.
Podawaj z ryżem aromatycznym i
warzywami z wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz