Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Potrawka z indyka 2

Składniki:
  • 60 dag piersi indyka
  • 30 dag winogron
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki ziaren jałowca
  • 2 cebule
  • 1 szklanka śmietanki 36-proc.
  • 1/2 opakowania sosu do pieczeni
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Jałowiec utłucz w moździerzu lub posiekaj. Cebulę obierz i drobno pokrój. Jałowiec podsmaż z cebulą na oleju. Mięso indyka pokrój w kostkę i dodaj do cebuli z jałowcem. Chwilę smaż. Winogrona przekrój, oczyść z pestek i dodaj do mięsa. Wlej wino i duś 20 minut. Dodaj śmietankę i sos do pieczeni. Wymieszaj i duś jeszcze 5 minut. Następnie przypraw solą i pieprzem.

Podawaj z ryżem aromatycznym i warzywami z wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...