Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Pasztet dla smakoszy

Składniki:
  • królik (ok. 3 kg)
  • 30 dag mięsa z indyka (upieczonego, pokrojonego na kawałki)
  • garść obranych orzechów pistacjowych
  • po pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego i pieprzu
  • 4 jaja
  • wywar:
  • kostka Rosołu królewskiego WINIARY
  • włoszczyzna
  • łodyżka tymianku
  • cebula
  • 10 ziarenek białego pieprzu
  • 3 goździki

Składniki wywaru gotuj w wodzie 15 minut. Następnie dodaj mięso z królika (bez kości) i gotuj 2 godziny.

Mięso obsmaż, zmiel dwa razy, dodaj żółtka, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Teraz ubij pianę z białek, połącz ją z masą, a potem wymieszaj z indykiem i orzechami.

Foremkę wyłóż pergaminem i napełnij farszem. Wstaw do naczynia z gorącą wodą i piecz 60 minut w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...