- królik (ok. 3 kg)
- 30 dag mięsa z indyka (upieczonego, pokrojonego na kawałki)
- garść obranych orzechów pistacjowych
- po pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego i pieprzu
- 4 jaja
- wywar:
- kostka Rosołu królewskiego WINIARY
- włoszczyzna
- łodyżka tymianku
- cebula
- 10 ziarenek białego pieprzu
- 3 goździki
Składniki wywaru gotuj w wodzie 15 minut. Następnie dodaj mięso z królika (bez kości) i gotuj 2 godziny.
Mięso obsmaż, zmiel dwa razy, dodaj żółtka, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Teraz ubij pianę z białek, połącz ją z masą, a potem wymieszaj z indykiem i orzechami.
Foremkę wyłóż pergaminem i napełnij farszem. Wstaw do naczynia z gorącą wodą i piecz 60 minut w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz