Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Papryka kiszona

Składniki:
  • 1 kg papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 2 czuszki
  • 6-7 ząbków czosnku
  • 3-4 liście laurowe
  • łyżeczka ziela angielskiego
  • kilka koprów
  • 3 dag soli na 1 l wody

Papryki umyj, przekrój w poprzek i oczyść z gniazd nasiennych. Czosnek obierz, liście laurowe pokrusz, a wodę zagotuj z solą i zielem angielskim. Wszystko razem przestudź.

W słojach układaj warstwami papryki, wkładając jedną w drugą i przekładaj czosnkiem, czuszką, koprem, liśćmi laurowymi. Zalej paprykę solanką. Słoje zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na kilka dni. Następnie pasteryzuj lub tylko wynieś w ciemne i chłodne miejsce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...