Składniki na 6 porcji:
pęczek świeżych lub 1/2 kg mrożonych brokułów
1/2 kg makaronu
2 ząbki czosnku
20 dag startego sera mozzarella
15 dag startego parmezanu
opakowanie Sosu bolońskiego WINIARY
kostka tymiankowo-bazyliowa
3 łyżki białego wina
2 łyżki oleju, sól
Sos boloński przygotuj według przepisu na opakowaniu. Brokuły gotuj 2-3 minuty w osolonej wodzie, po czym odcedź.
Czosnek obierz i rozgnieć. Na patelni rozgrzej olej, włóż czosnek i brokuły, smaż 4 min. Następnie dodaj oba sery, wino i kostkę tymiankowo-bazyliową, wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu bolońskiego.
Teraz ugotuj i odcedź makaron. Podawaj z sosem i brokułami.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz