Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Kurczak po afgańsku


Składniki:
  • 1 kurczak
  • 1 kg cebuli
  • 20 dag margaryny
  • 3–4 marynowane papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól

Kurczaka umyj, pokrój na 10 porcji, wytnij kości. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. W dużym rondlu roztop margarynę, włóż cebulę, posól i duś ok. 20 minut (cebula powinna być szklista), dodaj kawałki kurczaka i duś 30 minut. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Papryczki drobno posiekaj i razem z czosnkiem i przecierem pomidorowym dodaj do potrawy. Duś jeszcze kilka minut.

Podawaj ze świeżą bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...