Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Koktajl pomidorowy

Składniki na 4 porcje:
  • 1 kg pomidorów
  • kwaśne jabłko
  • kilka zielonych gałązek selera
  • słodka papryka
  • 10 kostek lodu
  • sól
  • pieprz

Pomidory sparz w osolonym wrzątku, zdejmij z nich skórkę, potem podziel na cząstki i usuń pestki. Zmiksuj je z połową łyżeczki papryki, solą i kostkami lodu.

Najładniejsze liście selera odłóż, pozostałe opłucz i pokrój. Jabłko umyj, podziel na ćwiartki i usuń gniazdo nasienne. Jabłko i gałązki selera miksuj 2 minuty z pomidorami. Teraz przelej do szklanek, udekoruj liśćmi selera i posyp pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...