Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Gulasz z mielonym

Składniki na 4 porcje: 
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • czerwona i zielona papryka
  • 15 dag wątróbki drobiowej
  • 10 dag mięsa mielonego
  • 4 łyżki oleju
  • pół szklanki Rosołu wołowego WINIARY
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • kilka gałązek młodego szczypiorku
  • ostra papryka, kminek
  • sól, pieprz

Cebulę, czosnek i umyty szczypiorek posiekaj, a umytą i osuszoną wątróbkę oraz paprykę pokrój w kostkę.

Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryki i szczypiorek. Dodaj wątróbkę i mielone mięso i usmaż je, aż mięso się zrumieni, a wtedy zalej je rosołem, dodaj ryż, przypraw do smaku, zagotuj i posyp natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...