Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Galaretka z piersi kurczaka w chlebie

Składniki:
  • 30 dag ugotowanych piersi kurczaka
  • 1  duży bochenek chleba z formy
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki groszku z marchewką
  • 2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól, pieprz

Podgrzej 1 filiżankę bulionu, odtłuść i rozpuść w nim żelatynę, wlej resztę bulionu, dopraw solą, pieprzem i octem. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki. Z chleba odetnij piętkę, wydrąż środek, pozostawiając przy skórce 1 cm miąższu. Jajka pokrój w plasterki i wymieszaj z pokrojonym kurczakiem oraz marchewką z groszkiem. 3 łyżki nadzienia umieść w chlebie i wlej do środka tężejącą galaretę na wysokość 3 cm. Chleb włóż do lodówki na 25 minut. Ponownie włóż 3 łyżki nadzienia i zalej galaretą. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Wypełniony chleb zawiń w folię aluminiową i włóż do lodówki na 5 godzin.

Przed podaniem pokrój na kromki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...