Składniki:
- 30 dag ugotowanych piersi kurczaka
- 1 duży bochenek chleba z formy
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1/2 puszki groszku z marchewką
- 2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
- 2 łyżki żelatyny
- 1 łyżka białego octu winnego
- sól, pieprz
Podgrzej 1 filiżankę bulionu,
odtłuść i rozpuść w nim żelatynę, wlej resztę bulionu, dopraw solą, pieprzem i
octem. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki. Z chleba odetnij piętkę, wydrąż
środek, pozostawiając przy skórce 1 cm miąższu. Jajka pokrój w plasterki i
wymieszaj z pokrojonym kurczakiem oraz marchewką z groszkiem. 3 łyżki nadzienia
umieść w chlebie i wlej do środka tężejącą galaretę na wysokość 3 cm. Chleb
włóż do lodówki na 25 minut. Ponownie włóż 3 łyżki nadzienia i zalej galaretą.
Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Wypełniony chleb zawiń w folię
aluminiową i włóż do lodówki na 5 godzin.
Przed podaniem pokrój na kromki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz