Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Chili con carne

Składniki:
  • 80 dag mielonego mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 papryczka chili
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • papryka w proszku
  • sól, pieprz

Mięso podsmaż na oleju. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj, a następnie dodaj do mięsa i duś, aż cebula zrobi się szklista. Papryczkę chili drobno posiekaj i wymieszać z mięsem, dodaj pomidory wraz z zalewą. Duś 40 minut. Fasolę osącz z zalewy i na 5 minut przed końcem duszenia dodaj do potrawy razem z koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku.
Podawaj z bagietką lub makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...